Over ons

De Mediaraad Amstelveen bestaat uit de volgende leden die allen op persoonlijke titel zitting hebben in de raad (vlnr): 

Mark Boukes
Mark Boukes is universitair hoofddocent Communicatie-wetenschap aan de UvA. Hij doet onderzoek naar journalistieke inhoud en media-effecten, daarnaast geeft hij onderwijs over de rol van media en journalistiek in een democratische samenleving.  

Meindert Schut (voorzitter) 
Meindert Schut is journalist, radiopresentator en dagvoorzitter. Als adjunct-hoofdredacteur heeft hij een aantal jaren leiding gegeven aan de redactie van BNR Nieuwsradio. Nu houdt hij zich vooral bezig met het presenteren van radioprogramma’s en podcasts.
Sinds 1 juli 2022 is hij de voorzitter van de Mediaraad.    

Arlette Dwarkasing 
Arlette Dwarkasing is journalist en onderwijskundige. Na een loopbaan bij het dagblad Trouw, werkt zij nu als docent aan de Fontys Hogeschool Journalistiek en als freelance-onderwijsadviseur.

Piet de Blaauw 
Piet de Blaauw werkte als correspondent in Scandinavië en als verslaggever voor de actualiteitenrubrieken Netwerk, Altijd Wat, Brandpunt en Nieuwsuur. Nu is hij zelfstandig documentairemaker. 

De Mediaraad wordt ondersteund door ambtelijk secretaris Eveline Oostendorp. Voor vragen of meer informatie:  info@mediaraadamstelveen.nl  

Mark, Meindert, Arlette en Piet

Het Amstelveens mediafonds beoogt de lokale journalistiek op een onafhankelijke wijze te stimuleren.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram